Copyright 2023 - Osnovna škola Pakoštane

Upis djece u prvi razred Osnovne škole Pakoštane za školsku godinu 2022./2023. vršit će se od 1. lipnja 2021. do 2. lipnja 2021. u vremenu od 8:00 do 12:00 u uredu pedagoginje.

*napomena: dovoljan je dolazak jednog roditelja/skrbnika

Povjerenstvo za upis u prvi razred

 

Objavljujemo rezultate sa školske razine natjecanja iz matematike održane 15. veljače 2022.

Rezultate možete preuzeti ovdje

Osnovna škola Pakoštane vršit će predupis djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole u šk. god. 2022./2023. od 31. siječnja do 4. veljače 2022. sukladno trenutnim epidemiološkim mjerama putem elektroničke pošte dostavom podataka na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Poštovani roditelji,

osim udžbenika koji će i ove godine biti financirani sredstvima državnog proračuna (čitajte besplatni smile), u školi će biti u uporabi i nastavna sredstva (tiskana, digitalna ili fizička) koja pomažu u ostvarivanju pojedinih odgojno-obrazovnih ishoda utvrđenih predmetnim kurikulumom, kao i očekivanja međupredmetnih tema, potiču interakciju učenik – učenik i/ili učenik – sadržaj te istraživački i/ili grupni rad tzv. drugi obrazovni materijali.

* Sredstva za nabavu drugog obrazovnog materijala će osigurati Općina Pakoštane

Sredstvima Državnoga proračuna nabavljaju se isključivo udžbenici za obvezne i izborne nastavne predmete sukladno Odluci o odabiru koju je škola donijela i objavila na svojim mrežnim stranicama.

Na adresi: http://www.os-pakostane.skole.hr/udzbenici možete pronaći Odluku o odabiru udžbenika koji će se koristiti u školskoj godini 2021./2022.

Udžbenici nabavljeni sredstvima Državnoga proračuna vlasništvo su škole, a postupanje s njima regulirano je Naputkom o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala financiranih sredstvima iz Državnoga proračuna (Narodne novine, broj 46/2019.).

 

2. srpnja 2021. (petak), razrednici 8. razrednih odjela podijelit će svjedodžbe učenicima u dvorištu škole u 9 sati.

Prijevoz iz Vrane 8:15, ukrcaj u Dragama 8:45, povratak za Drage i Vranu u 9:30.

5. srpnja 2021. (ponedjeljak), razrednici od 1. do 7. razrednih odjela podijelit će svjedodžbe učenicima u dvorištu matične škole, i u Područnim školama u dvorištu, prema sljedećem rasporedu:

Matična škola (Prijevoz iz Vrane 7:45, ukrcaj u Dragama 8:15, povratak za Drage i Vranu u 9.)

od 5. do 7. razreda u 8:30 u dvorištu škole

od 1. do 4. razreda u 9 sati u dvorištu škole

PŠ Drage u 9 sati

PŠ Vrana u 10 sati, učenici PŠ Vrana imat će organizirani prijevoz (trebaju biti na autobusnim stajalištu u 9:40)

PŠ „Dr. Blaž Jurišić“, Vrgada u vrijeme koje dogovaraju i obavještavaju učiteljice.

Uvjet za preuzimanje svjedodžbe je podmirivanje dugovanja prema obavijesti razrednika (knjige u knjižnicu, račun za marendu, vraćeni udžbenici, vraćen tablet za učenike 8. raz.)

Sve svjedodžbe koje bude ne preuzete vratite u tajništvo škole.

 

Upis djece u prvi razred Osnovne škole Pakoštane za školsku godinu 2021./2022. vršit će se od 29. lipnja 2021. do 30. lipnja 2021. u vremenu od 8:00 do 12:00 u uredu pedagoginje.

*napomena: dovoljan je dolazak jednog roditelja/skrbnika

Povjerenstvo za upis u prvi razred

 

Objavljujemo rezultate sa školske razine natjecanja iz matematike održane 17. veljače 2021.

Rezultate možete preuzeti ovdje

Osnovna škola Pakoštane vršit će predupis djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole u šk. god. 2021./2022. od 1. veljače do 5. veljače 2021. sukladno trenutnim epidemiološkim mjerama putem elektroničke pošte dostavom podataka na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Poštovani roditelji i učenici,

sukladno Odluci o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2020./2021. nastavna godine počinje 7. rujna 2020. (ponedjeljak).

Obavijest o detaljima prvog dana škole, objavit ćemo do petka 4. rujna.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je epidemiološke Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je dokument s modelima i preporukama za organizaciju rada i održavanje nastave u uvjetima povezanima s COVID-19 u školskoj godini 2020./2021.

U skladu s objavljenim dokumentom, kao i epidemiološkim uputama HZJZ organizirat će se rad u našoj školi. S obzirom na to da se promjene u organizaciji rada škole trebaju usuglasiti s Osnivačem škole (Županija) i školskim odborom, sve detaljne upute vezane uz organizaciju nastave, konkretne mjere, protokole postupanja i specifičnosti za našu školu, kao i obavijest o detaljima prvog dana škole, objavit ćemo do petka 4. rujna.

Napomena za potvrde liječnika za izrazito vulnerabilnu (osjetljivu) djecu: 

u skladu s Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.(dostupno na poveznici: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_i_skole_24_08_2020_HZJZ-1.pdf.),

„za svaku izrazito vulnerabilnu osobu (djelatnik i dijete/učenik) ili osobu koja dijeli kućanstvo s izrazito vulnerabilnom osobom, potrebno je pojedinačno razmotriti situaciju uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju.

Odluku o tome donosi liječnik primarne zdravstvene zaštite kao i o eventualnim drugim posebnim mjerama zaštite poput nošenja maske i sl. (pedijatar, liječnik obiteljske medicine, te za učenike kod izostanaka duljih od mjesec dana liječnik školske medicine).

U kućanstvu u odnosu na vulnerabilnog člana preporučuje se izbjegavati bliski kontakt, nositi masku kada je primjereno i provoditi druge preventivne mjere. Popis izrazito vulnerabilnih skupina bolesti i zdravstvenih stanja i uvjeti za njihov boravak u školi sukladan je pravilima liječničke struke.“

Stoga roditelji učenika koji su izrazito vulnerabilna skupina trebaju zatražiti mišljenje o dodatnim mjerama zaštite ili potvrdu nadležnog liječnika školske medicine koji jedini može izdati potvrdu da takvo dijete može ostati kod kuće. Potvrdu liječnika školske medicine roditelj je dužan dostaviti školi. U slučaju da je liječnik školske medicine predložio za takvo dijete ostanak kod kuće za njega se nastava održava virtualno/na daljinu putem interneta ili drugih komunikacijskih kanala. 

 

Ravnatelj:
Andrija Vanjak, mag. prim. educ.