Copyright 2022 - Osnovna škola Pakoštane

Poštovani roditelji,

osim udžbenika koji će i ove godine biti financirani sredstvima državnog proračuna (čitajte besplatni smile), u školi će biti u uporabi i nastavna sredstva (tiskana, digitalna ili fizička) koja pomažu u ostvarivanju pojedinih odgojno-obrazovnih ishoda utvrđenih predmetnim kurikulumom, kao i očekivanja međupredmetnih tema, potiču interakciju učenik – učenik i/ili učenik – sadržaj te istraživački i/ili grupni rad tzv. drugi obrazovni materijali.

* Sredstva za nabavu drugog obrazovnog materijala će osigurati Općina Pakoštane

Sredstvima Državnoga proračuna nabavljaju se isključivo udžbenici za obvezne i izborne nastavne predmete sukladno Odluci o odabiru koju je škola donijela i objavila na svojim mrežnim stranicama.

Na adresi: http://www.os-pakostane.skole.hr/udzbenici možete pronaći Odluku o odabiru udžbenika koji će se koristiti u školskoj godini 2021./2022.

Udžbenici nabavljeni sredstvima Državnoga proračuna vlasništvo su škole, a postupanje s njima regulirano je Naputkom o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala financiranih sredstvima iz Državnoga proračuna (Narodne novine, broj 46/2019.).

 

2. srpnja 2021. (petak), razrednici 8. razrednih odjela podijelit će svjedodžbe učenicima u dvorištu škole u 9 sati.

Prijevoz iz Vrane 8:15, ukrcaj u Dragama 8:45, povratak za Drage i Vranu u 9:30.

5. srpnja 2021. (ponedjeljak), razrednici od 1. do 7. razrednih odjela podijelit će svjedodžbe učenicima u dvorištu matične škole, i u Područnim školama u dvorištu, prema sljedećem rasporedu:

Matična škola (Prijevoz iz Vrane 7:45, ukrcaj u Dragama 8:15, povratak za Drage i Vranu u 9.)

od 5. do 7. razreda u 8:30 u dvorištu škole

od 1. do 4. razreda u 9 sati u dvorištu škole

PŠ Drage u 9 sati

PŠ Vrana u 10 sati, učenici PŠ Vrana imat će organizirani prijevoz (trebaju biti na autobusnim stajalištu u 9:40)

PŠ „Dr. Blaž Jurišić“, Vrgada u vrijeme koje dogovaraju i obavještavaju učiteljice.

Uvjet za preuzimanje svjedodžbe je podmirivanje dugovanja prema obavijesti razrednika (knjige u knjižnicu, račun za marendu, vraćeni udžbenici, vraćen tablet za učenike 8. raz.)

Sve svjedodžbe koje bude ne preuzete vratite u tajništvo škole.

 

Upis djece u prvi razred Osnovne škole Pakoštane za školsku godinu 2021./2022. vršit će se od 29. lipnja 2021. do 30. lipnja 2021. u vremenu od 8:00 do 12:00 u uredu pedagoginje.

*napomena: dovoljan je dolazak jednog roditelja/skrbnika

Povjerenstvo za upis u prvi razred

 

Objavljujemo rezultate sa školske razine natjecanja iz matematike održane 17. veljače 2021.

Rezultate možete preuzeti ovdje

Osnovna škola Pakoštane vršit će predupis djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole u šk. god. 2021./2022. od 1. veljače do 5. veljače 2021. sukladno trenutnim epidemiološkim mjerama putem elektroničke pošte dostavom podataka na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Poštovani roditelji i učenici,

sukladno Odluci o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2020./2021. nastavna godine počinje 7. rujna 2020. (ponedjeljak).

Obavijest o detaljima prvog dana škole, objavit ćemo do petka 4. rujna.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je epidemiološke Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je dokument s modelima i preporukama za organizaciju rada i održavanje nastave u uvjetima povezanima s COVID-19 u školskoj godini 2020./2021.

U skladu s objavljenim dokumentom, kao i epidemiološkim uputama HZJZ organizirat će se rad u našoj školi. S obzirom na to da se promjene u organizaciji rada škole trebaju usuglasiti s Osnivačem škole (Županija) i školskim odborom, sve detaljne upute vezane uz organizaciju nastave, konkretne mjere, protokole postupanja i specifičnosti za našu školu, kao i obavijest o detaljima prvog dana škole, objavit ćemo do petka 4. rujna.

Napomena za potvrde liječnika za izrazito vulnerabilnu (osjetljivu) djecu: 

u skladu s Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.(dostupno na poveznici: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_i_skole_24_08_2020_HZJZ-1.pdf.),

„za svaku izrazito vulnerabilnu osobu (djelatnik i dijete/učenik) ili osobu koja dijeli kućanstvo s izrazito vulnerabilnom osobom, potrebno je pojedinačno razmotriti situaciju uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju.

Odluku o tome donosi liječnik primarne zdravstvene zaštite kao i o eventualnim drugim posebnim mjerama zaštite poput nošenja maske i sl. (pedijatar, liječnik obiteljske medicine, te za učenike kod izostanaka duljih od mjesec dana liječnik školske medicine).

U kućanstvu u odnosu na vulnerabilnog člana preporučuje se izbjegavati bliski kontakt, nositi masku kada je primjereno i provoditi druge preventivne mjere. Popis izrazito vulnerabilnih skupina bolesti i zdravstvenih stanja i uvjeti za njihov boravak u školi sukladan je pravilima liječničke struke.“

Stoga roditelji učenika koji su izrazito vulnerabilna skupina trebaju zatražiti mišljenje o dodatnim mjerama zaštite ili potvrdu nadležnog liječnika školske medicine koji jedini može izdati potvrdu da takvo dijete može ostati kod kuće. Potvrdu liječnika školske medicine roditelj je dužan dostaviti školi. U slučaju da je liječnik školske medicine predložio za takvo dijete ostanak kod kuće za njega se nastava održava virtualno/na daljinu putem interneta ili drugih komunikacijskih kanala. 

 

Ravnatelj:
Andrija Vanjak, mag. prim. educ.

Novost od ove godine je mogućnost dostava prijavnica osobno ili elektroničkim putem (skenirano ili slikano).

Učenik može sam dohvatiti prijavnicu sa svog sučelja iz sustava NISPUSŠ u propisanom roku. Nakon što su učenik i roditelj/skrbnik ispisali i vlastoručno potpisali prijavnicu, prijavnica se može dostaviti razredniku osobno ili elektroničkim putem (slikana ili skenirana).

Prijavnicu sa svog sučelja iz sustava NISPUSŠ može dohvatiti i razrednik te je poslati učeniku u virtualnoj učionici ili elektroničkim putem.

Ako učenik nema mogućnost ispisati popunjenu ispisati popunjenu prijavnicu, učenik i roditelj/skrbnik mogu je digitalno potpisati te dostaviti razredniku elektroničkim putem.

Ako učenik i roditelj/skrbnik nemaju mogućnost ispisati popunjenu prijavnicu i nemaju digitalni potpis, popunjenu prijavnicu može ispisati razrednik, a učenik i roditelj/skrbnik dolaze osobno u školu i vlastoručno potpisuju prijavnicu.

Poštovani roditelji,

osim udžbenika koji će i ove godine biti financirani sredstvima državnog proračuna (čitajte besplatni smile), u školi će biti u uporabi i nastavna sredstva (tiskana, digitalna ili fizička) koja pomažu u ostvarivanju pojedinih odgojno-obrazovnih ishoda utvrđenih predmetnim kurikulumom, kao i očekivanja međupredmetnih tema, potiču interakciju učenik – učenik i/ili učenik – sadržaj te istraživački i/ili grupni rad tzv. drugi obrazovni materijali.

Upis djece u prvi razred Osnovne škole Pakoštane za školsku godinu 2020./2021. vršit će se od 6. srpnja 2020. do 7. srpnja 2020. u vremenu od 8:00 do 12:00 u uredu pedagoginje.

*napomena: dovoljan je dolazak jednog roditelja/skrbnika

Povjerenstvo za upis u prvi razred