Copyright 2022 - Osnovna škola Pakoštane

Povodom došašća ili adventa učenici trećeg razreda PŠ Drage izrađivali su adventske vijence i sudjelovali u humanitarnoj akciji  Marijini obroci. Roditelji i ostali mještani poduprli su njihov rad i svojim donacijama osigurali godinu dana obroka u školi za 59 djece! 

*** Svojim malim djelima ljubavi učinili su veliko djelo milosrđa. Bravo!!!! *** 

                                                                                                      

 "Iz krvi i bola
niknut će cvijeće
i nikada narod
zaboravit neće
Vukovar...."

 

                     

                    

 Neka je vječna hvala i slava braniteljima Vukovara i Škabrnje i svim žrtvama Domovinskog rata.

„… Mirisom i nježnošću, on je uistinu bio naš svagdanji kruh i svagdanji drug…“ N. Milićević               Toplo i sunčano vrijeme bilo je naklonjeno učenicima OŠ Pakoštane pa su svečanu izložbu posvećenu kruhu i plodovim zemlje odlučili postaviti  na otvorenom- na pakoškoj rivi,  u petak, 21. listopada 2022. god..  Brojni učenici, djeca DV Gardelin , učitelji i roditelji okupili su se kako bi postavili izložbu kruha, krušnih proizvoda te plodova jeseni. Svečani program bio je obogaćen recitacijama, igrokazom te nastupom Pakoških mažoretkinja nakon čega su učenici, učitelji i posjetitelji imali priliku obići brojne kreativno uređene stolove i počastiti se ukusnim proizvodima koje su za ovu prigodu pripremile majke, bake, ali i sami učenici.

Dio pekarskih proizvoda i jesenskih plodova učenici su donirali Zajednici Cenacolo u Biogradu na Moru.

Galeriju slika pogledajte klikom na Opširnije

Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje obilježen je u petak 21. listopada u PŠ Drage. Učenici su nakon kratke priredbe blagovali kruh  koji su ispekle mame i bake. Na samom kraju razveselili su i zasladili svoje mještane tako što su im darovali pune košare slasnih proizvoda.