• Osnovna škola Pakoštane - matična škola

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola Drage

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola Vrana

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola "Dr. Blaž Jurišić", Vrgada

Copyright 2022 - Osnovna škola Pakoštane

Slijedom poziva Academie Cravatice za obilježavanje Dana kravate diljem domovine 18. listopada i naša se škola pridružila mnogima te taj nastavni dan u središte zanimanja učenika i učitelja stavila kravatu.

Tih su dana panoi u razredima i holu škole ukrašeni zanimljivim učeničkim radovima, a u četvrtak, na sam Dan kravate, mnogi su učitelji i učenici u školu došli s kravatama i maramama oko vrata. Kravate su posudili od očeva, djedova i ostale rodbine, a jedna je unuka prošetala prekrasnu bakinu kravatu od perli.

Kako su ostale škole obilježile 18. listopada - možete pogledati na stranicama AC http://academia-cravatica.hr/hr/ a sve o kravati kroz povijest može se saznati na sljedećoj poveznici http://academia-cravatica.hr/2017/02/14/kravata-u-povijesti/

I još nešto o Danu kravate:

Academia Cravatica proglašava da se 18. listopada svake godine obilježava hrvatski i svjetski Dan kravate - kada je 2003. godine izvedena spektakularna instalacija Kravata oko Arene u Puli. Tom instalacijom, s najvećom kravatom na svijetu, simbolički je povezano antičko i suvremeno doba, a crvenom bojom kravate svijetu je upućena poruka ljubavi i suživota među ljudima i narodima.

S nestrpljenjem čekamo novu mega instalaciju u Dubrovniku „Kravata oko Dubrovnika“ za koju će opet doznati milijarde ljudi…

More Joomla Extensions