• Osnovna škola Pakoštane - matična škola

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola Drage

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola Vrana

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola "Dr. Blaž Jurišić", Vrgada

Copyright 2021 - Osnovna škola Pakoštane

U srijedu 11. travnja 2018. godine, u Narodnom muzeju Zadar – Odjelu Muzej grada Zadra, otvorena je izložba pod nazivom Makete moga kvarta/mjesta u sklopu ovogodišnjiih Županijskih dana.

Pozvani su bili vrtići te osnovne i srednje škole Zadarske županije da uz pomoć svojih teta i učitelja izrade maketu značajnog objekta svoga mjesta po svom odabiru te ga dostave u Muzej grada Zadra.

Pozivu su se odazvali učenici 3. b razreda naše škole zajedno s učiteljicom. Izradili su tri makete značajnih objekata iz Pakoštana; maketu Crkve Uzašašća Gospodinova, maketu crkve i otočića Sveta Juština i maketu Dječjeg vrtića Gardelin koje su prethodno dostavili u Muzej.

Na otvorenje izložbe i dodjelu nagrada dana 11. travnja 2018. u 12 sati išli su učenici 3. b razreda zajedno s učiteljicom, knjižničarkom škole te dvoje roditelja.

Na izložbi se nalazilo 7 maketa, koje su izradila djeca iz dječjih vrtića i učenici osnovnih škola iz Zadarske županije. Pobijedila je Osnovna škola iz Vira. Naša je škola dobila zahvalnicu i knjige u izdanju Muzeja te pozivnicu za besplatan posjet izložbi „Hlebinska škola u Zadru“ u Kneževoj palači. Nakon dodjele nagrada učenici su prošetali gradom i krenuli put još jednog muzeja. U Kneževoj je palači učenicima posebno zanimljiva bila izložba pijetlova u vlasništvu Podravke d.d.iz Koprivnice. U sklopu izložbe održana je i radionica na kojoj su učenici crtali, bojali i izrađivali ukrase uz igru i zabavu.

More Joomla Extensions