• Osnovna škola Pakoštane - matična škola

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola Drage

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola Vrana

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola "Dr. Blaž Jurišić", Vrgada

Copyright 2024 - Osnovna škola Pakoštane

Učenici trećih razreda matične škole Pakoštane, PŠ Drage, PŠ Vrana i PŠ Vrgada dana 30. travnja 2024. godine u  pratnji svojih učiteljica Mirte Mrvičić, Ivane Parić, Marijane Rogić i Ane Milovac posjetili su Šibenik i Sokolarski centar.

Uz stručno vodstvo učenici su se upoznali sa svim bitnim informacijama o pticama grabežljivicama i mogli su držati sokola na ruci. Nakon razgledavanja centra učenici su imali kratko slobodno vrijeme za kupnju suvenira. Nakon posjeta Sokolarskom centru uputili smo se do grada Šibenika. Slijedilo je razgledavanje grada. Učenici su dobili sve potrebne informacije o gradu Šibeniku. Razgledali smo katedralu sv. Jakova, tvrđavu sv. Nikole. Učenici su saznali kako je katedrala sv. Jakova pod zaštitom UNESCO-a  i kako su na njoj radili brojni poznati klesari. Također su se upoznali sa životom i radom znamenitih osoba poput Jurja Dalmatinca, Ivana Meštrovića i poznatog košarkaša Dražena Petrovića. Učenici su aktivno sudjelovali u razgledavanju grada i postavljali su brojna pitanja.

Cilj ovog jednodnevnog izleta bio je upoznavanje naše susjedne Šibensko – kninske županije, grada Šibenika i Sokolarskog centra. Upravo posjet Sokolarskom centru učenike je  osvijestio kako je važno brinuti o prirodi i njezinim ljepotama i životinjama koje u njoj žive.