• Osnovna škola Pakoštane - matična škola

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola Drage

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola Vrana

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola "Dr. Blaž Jurišić", Vrgada

Copyright 2024 - Osnovna škola Pakoštane

VEZANO ZA LABORATORIJSKE PRETRAGE ( VAĐENJE KRVI ) ZA SISTEMATKI PREGLED PRI UPISU U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE U ŠK. GOD 2023./2024.

Poštovani,

Slijedom novonastale situacije ( odluke HZZO – a ), sva djeca koja nisu upisana kod pedijatra ili liječnika obiteljske medicine, na biogradskom području ( dr Kevrić, Pešić, Grbin…. ) , već su upisana na području grada  Zadra ( Dr Bakmaz, Bačić, Glavan ….. ), obavijest i termin za vađenje krvi će dobiti naknadno ( kada ih laboratorij OB Zadar da ), te će krv morati ići vaditi u centralni laboratorij u Zadru ( prizemlje poliklinike ), kada dobiju termine ( koje ćemo im na neki način dostaviti, bilo telefonom, mailom ili preko stranica škole ), uputnice će se slati cezihom direkt u lab, a nalazi bi nama također  trebali stizati na isti način.

UPUTNICE ŠALJE LIJEČNIK ŠKOLSKE MEDICINE, NE PEDIJATAR NI LIJEČNIK OBITELJSKE.

Tako da je vrlo izvjesno da će neki obaviti prije preglede kod nas pa kasnije vaditi krv.

Djeca upisana kod pedijatra ili obiteljskog liječnika, na području Polače, Benkovca, Obrovca i Gračaca, normalno će vaditi krv u labu u Biogradu ( jer je to jedan laboratorij doma Zdravlja zadarske županije ).

Uputnice poslane od strane školskog liječnika  vrijede mjesec dana, te se većina šalje neposredno prije termina vađenja krvi ( ukoliko netko ne vadi krv u terminu, iz bilo kakvih razloga, molimo prije nego što misli naknadno vaditi da nam se jave, samo da vidimo kada je poslana uputnica i dali vrijedi, te da pošaljemo novu u slučaju potrebe odnosno ako je istekla).

AKO UPUTNICA NIJE U SUSTAVU, LABORATORIJI NEĆE OBAVITI VAĐENJE NI ANALIZU.

Također , djeca koja nemaju hrvatsko zdravstveno osiguranje ( ili nemaju ništa ili europsku karticu, dogovarat će se u labu kako riješiti pitanje naplate), jer se uputnica ne može poslati odnosno ne može proći sustav.

Ove godine puno noviteta, i moramo se prilagoditi novonastaloj situaciji, te se unaprijed ispričavamo zbog mogućih nesporazuma.

 

Unaprijed zahvalni

Tim školske medicine Biograd n/m

Dr. Marija Ivanko, spec. školske medicne

Anastazija Narančić, bacc-med.techn.