• Osnovna škola Pakoštane - matična škola

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola Drage

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola Vrana

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola "Dr. Blaž Jurišić", Vrgada

Copyright 2024 - Osnovna škola Pakoštane

U utorak 5. travnja 2022. g. učenici 6. a, 6. b i 6. c i 6. Vrgada razreda s učiteljima Dijanom Vukoja, Danijelom Hermans, Martinom Radaš i Ivom Ćirkom otputovali su na izvanučioničku nastavu u Ogulin u sklopu nastave Hrvatskog i Engleskog jezika i Prirode.

Posjetili su Ivaninu kuću bajke i Zavičajni muzej grada Ogulina. U Ivaninoj kući bajke organiziran im je bio obilazak u pratnji djelatnice koja se predstavila kao Ivana Brlić-Mažuranić. Nakon obilaska i gledanja animiranog filma o Ivaninom životu, aktivirani su u kreativnim radionicama, kvizu i sličnim aktivnostima primjerenim uzrastu. 

U Zavičajnom muzeju također su imali stručno vodstvo te su mnogo saznali o dalekoj i bliskoj povijesti Ogulina. Ručak ih je dočekao u obližnjem restoranu Hotela Frankopan. Nakon ručka učenici su imali slobodno vrijeme koje su proveli u šetnji gradom i fotografiranju. Naravno, oduševljeni su bili i planinom Klek koja ih je podsjetila na uspavanoga diva. Prije povratka posjetili su Đulin ponor i naučili legendu o nesretnoj djevojci Đuli iz 16. stoljeća.

Zadovoljni i pomalo umorni uputili su se u autobus za povratak kućama. Na jednom odmorištu sreli su trenera i izbornika nogometne reprezentacije Zlatka Dalića pa se s njim fotografirali. To je bio šlag na kraju njihove izvanučioničke nastave.

Sretni i zadovoljni vratili su se svojim kućama s dojmom kako su izvanučioničke nastave zanimljive i korisne.

More Joomla Extensions