• Osnovna škola Pakoštane - matična škola

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola Drage

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola Vrana

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola "Dr. Blaž Jurišić", Vrgada

Copyright 2024 - Osnovna škola Pakoštane

Poštovani/e,

s obzirom na epidemiološku situaciju i mjere zaštite s kojima se moramo nositi sistematski pregledi će se obavljati na sljedeći način:

ZA SISTEMATSKI PREGLED JE POTREBNO PONIJETI SLJEDEĆE DOKUMENTE:

*Termin za sistematski pregled roditelji će dobiti u vrtiću.

1. zdravstvenu iskaznicu djeteta (OBAVEZNO)
2. iskaznicu imunizacije (kartončić o cijepljenju, podatke o cijepljenju)
3. liječnički karton od liječnika pedijatra (dokumentaciju o prijašnjim i sadašnjim akutnim i kroničnim bolestima i terapiji) – roditelji čija su djeca upisana kod Dr. Kevrić u Biogradu, ne trebaju podizati karton
4. povijest bolesti i nalaze djece koja boluju od neke kronične bolesti
5. ZUBNU PUTOVNICU (koju možete preuzeti OVDJE ili u vrtiću, potom otići kod izabranog stomatologa, te ispunjenu i potpisanu donijeti sa sobom na pregled kod školskog liječnika)
6. ANAMNESTIČKI UPITNIK ZA RODITELJE – ISPUNITI I DONIJETI VEĆ ISPUNJENO NA PREGLED (koju možete preuzeti OVDJE ili u vrtiću)
7. IZJAVU O COVIDU – TAKOĐER POPUNJENU DONIJETI SA SOBOM (UPISATI SVE OSIM DATUMA I TEMPERATURE KOJU ĆEMO MJERITI SVAKOM DJETETU I RODITELJU PRI DOLASKU NA PREGLED ), TE POTPISATI. (kojeg možete preuzeti OVDJE ili u vrtiću)

U slučaju da nešto nije jasno kod popunjavanja upitnika i izjave, slobodno ostaviti prazno, pa ćemo zajedno popuniti na pregledu.

ZA LABORATORIJSKE PRETRAGE:

*Termin za laboratorijsku pretragu roditelji će dobiti u vrtiću.

UVAŽAVAJU SE I NALAZI KOJI NISU STARIJI OD 6 MJESECI. – u odnosu na termin sistematskog pregleda.
Laboratorijske pretrage krvi i urina radit će se u medicinsko-biokemijskom laboratoriju u Biogradu (Dom zdravlja Biograd, prizemlje, čim se uđe u dom, lijevo do lifta, hodnikom do kraja, tel: 384-920), točno određenim danima kako je i zadano od 07,00 do 09,00 h.
Treba ponijeti zdravstvenu iskaznicu, a urin (mokraća) za pretrage uzeti kod kuće (prethodno kupiti kemijski čistu čašicu u ljekarni, poželjno napisati ime i prezime).
(Urin ne treba biti prvi jutarnji, ali bi bilo poželjno nakon osobne higijene uzeti srednji mlaz). Za vađenje krvi djeca trebaju biti natašte, ili ako doručkuju uzeti lagani obrok.
MOLIMO TAKOĐER POŠTIVATI TERMINE DA SE NE STVARAJU GUŽVE (Uputnice nisu potrebne, samo treba doći dati urin i izvaditi krv u laboratoriju)

NALAZE RODITELJI NE TREBAJU PODIZATI.

AKO JE NEKO DIJETE ILI RODITELJ U VRIJEME TERMINA BOLESTAN, IMA TEMPERATURU ILI NEKE DRUGE SIMPTOME, OBAVEZNO NAM SE PRIJE JAVITI TELEFONOM, RADI PROCJENE DOLASKA NA TERMIN (U SLUČAJU BOLESTI OTKAZIVANJA PREGLEDA).

Sistematski pregledi će se održavati u Ambulanti školske medicine Biograd (Dom zdravlja Biograd, prvi kat, od lifta hodnik lijevo, pa do kraja, zadnja vrata s lijeve strane).

MOLIMO DA DJECA PRIJE PREGLEDA KOD LIJEČNIKA OBAVEZNO DORUČKUJU ILI RUČAJU (ovisno kad imaju termin pregleda).

TAKOĐER MOLIMO RODITELJE DA POŠTUJU ZADANE TERMINE, A AKO NISU IZ BILO KOJIH RAZLOGA U MOGUĆNOSTI DOĆI U SVOM TERMINU NEKA NAM SE NA VRIJEME JAVE PONEDJELJKOM I ČETVRTKOM U POPODNEVNOJ SMJENI OD 14,00 DO 18,00 SATI, A UTORKOM, SRIJEDOM I PETKOM U JUTARNJOJ SMJENI OD 08,00 DO 12,00 SATI NA BROJ TELEFONA 023/386-820 ILI MOGU POSLATI UPIT MAILOM NA Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. I DOGOVORITI ĆEMO NOVI TERMIN PREGLEDA.

MOLIMO POŠTIVATI TERMINE DA SE NE STVARAJU GRUPE U ČEKAONICI, TE MOLIMO AKO JE IKAKO MOGUĆE DA NA PREGLED DOLAZI SAMO JEDAN RODITELJ S DJETETOM (NE DOVODITI STARIJU/MLAĐU BRAĆU I SESTRE ) SUKLADNO VAŽEĆIM EPIDEMIOLOŠKIM MJERAMA.

HVALA NA RAZUMIJEVANJU

Dr.med. Marija Ivanko, spec.školske medicine.

Sr. Anastazija Narančić, bacc.med.techn.