• Osnovna škola Pakoštane - matična škola

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola Drage

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola Vrana

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola "Dr. Blaž Jurišić", Vrgada

Copyright 2024 - Osnovna škola Pakoštane

Učenici OŠ Pakoštane tijekom studenoga sudjelovali su u nacionalnoj kampanji „Zasadi stablo, ne budi panj“ koju je pokrenula istoimena udruga za zaštitu prirode i okoliša.

U Matičnoj školi u kampanji su sudjelovali učenici 7. a i 8. b sa svojim razrednicama Nives Marić i Dijanom Vukoja, a u pomoć im je stručnim savjetima priskočio i učitelj biologije Ivo Ćirak. Učenici su pripremili rupe za sadnju 2 sadnice badema i 2 sadnice eukaliptusa pa su sadnice uspješno posađene u školskom vrtu.

U PŠ Vrana četvrtaši s učiteljicom Dijanom Švenjak, a u  PŠ Drage svi  učenici su uz pomoć svojih učiteljica  također posadili po 2 sadnice eukaliptusa. Sadnji su se odazvali i učenici  PŠ Dr. Blaž Jurišić na Vrgadi pa su uz pomoć svojih učiteljica te uz stručne savjete voditelja školske zadruge (Nives Marketin i Ivo Ćirak) uspješno zasadili 2 sadnice eukaliptusa.

Klimatske promjene su sve veće i izraženije pa je važnost sadnje stabala važna kako bi ublažila nadolazeće klimatske promjene. Svojim primjerom učenici su htjeli istaknuti važnost brige za prirodu i okoliš, a namjera im je i dalje sudjelovati u ovoj hvalevrijednoj kampanji jer ako zaista želimo očuvati naš planet, ne smijemo čekati. Zato „Zasadi stablo, ne budi panj“!

MATIČNA ŠKOLA

PŠ VRANA

PŠ "Dr. Blaž Jurišić", Vrgada

PŠ DRAGE

More Joomla Extensions