• Osnovna škola Pakoštane - matična škola

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola Drage

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola Vrana

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola "Dr. Blaž Jurišić", Vrgada

Copyright 2024 - Osnovna škola Pakoštane

Koliko je velik svemir?, Zašto Pluton više nije planet?, Kolika je temperatura Marsa ili Saturna?, Na kojem se planetu ne bi moglo plakati i zašto? - neka su od mnogih pitanja na koje su odgovore dobili učenici PŠ „Dr. Blaž Jurišić“ na Vrgadi od glumački razigranog dvojica „Boom! teatra“ iz Zagreba i djelatnika Zvjezdarnice Zagreb, u ponedjeljak 8.11.2021., a kroz predstavu koja je dio posebnog programa Ministarstva kulture i medija „Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi“.

 „Dohvati svemir“ zajednički je autorski edukacijsko – znanstveni projekt vrsnih glumaca Martine Čvek i Krune Bakote sa Zvjezdarnicom, a namijenjen je učenicima osnovnih škola. Ova glumački i scenski izuzetno zanimljiva predstava kroz likove brata Darka i sestre Zvjezdane – zaljubljenice u svemirska prostranstva te robota Date-a, hologramski vodi gledatelje našom galaksijom sve dok avantura ne biva prekinuta povratkom kući malo prestrogih roditelja.

Nakon predstave uslijedilo je predavanje stručnjaka za svemir Filipa Šterca koji je, osim svemirskih, s djecom podijelio i njihova znanja o životu na moru i s morem.

A kako bi se doživljena kazališna avantura nastavila – pobrinuo se povratak glumačke ekipe na kopno pakoškom ribaricom koja se vraćala u luku nakon obavljenog posla u ribogojilištu pokraj otoka. Sve u svemu – jedan dan za pamćenje i gostima i domaćinima OŠ Pakoštane. Veselimo se gostovanju predstave i u matičnoj školi!

More Joomla Extensions