• Osnovna škola Pakoštane - matična škola

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola Drage

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola Vrana

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola "Dr. Blaž Jurišić", Vrgada

Copyright 2023 - Osnovna škola Pakoštane

Povodom Mjeseca hrvatske knjige, Područnu školu Drage posjetila je poznata zadarska spisateljica Mirjana Mrkela o čemu su nas izvijestile četvrtašice.

Za njezin dolazak saznali smo nekoliko dana ranije i svi smo s nestrpljenjem čekali taj dan. Željeli smo saznati iz prve ruke kako to pisci stvaraju, odakle im dolaze ideje, kako smišljaju likove i još mnogo toga. Kad je napokon stigla, svi smo bili uzbuđeni i s nestrpljenjem čekali njezin ulazak u prepunu učionicu nas malih đaka i naših učiteljica.

Gospođa Mirjana je na neobičan način predstavila svoju knjigu U zemlji Plaviji. Odglumila je likove iz te priče te je  pričom i pokretima dočarala njihov neobičan i smiješan izgled. Naučili smo da je svim ljudima na ovom svijetu kao i bićima iz zemlje Plavije potrebno razumijevanje.

Mi smo književnicu počastili našim pjesmama i pričama te čitanjem najzanimljivijih odjeljaka njezine priče. Saznali smo kako se slijepe i slabovidne osobe kreću pomoću štapa te kako koriste mobitele i računala. Gospođi Mirjani, koja je slijepa, je od velike pomoći njezino računalo koje izgovara riječi koje ona piše te tako sama može zapisati priče i pjesme.

Književnica je našoj školi poklonila nekoliko svoj priča te nam je obećala da će uskoro ponovno posjetiti našu školu.

Veselimo se našem ponovnom susretu!

Učenice: Leona Barešić i Lucija Stojanov, 4. razred, Drage

More Joomla Extensions