Copyright 2022 - Osnovna škola Pakoštane

Osnovna škola Pakoštane vršit će predupis djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole u šk. god. 2020./2021. od 27. siječnja do 31. siječnja 2020. u terminu od 8 do 12 sati u uredu pedagoginje.

Pravo upisa u 1. razred osnovne škole imaju djeca koja do 1. travnja 2020. godine navršavaju šest (6) godina života, kao i djeca kojoj je prošle školske godine odgođen upis u osnovnu školu. Na predupisu uz osnovne informacije o djetetu (ime i prezime, datum i mjesto rođenja, adresa stanovanja, ime oca i majke) potrebno je znati jedino OIB djeteta (nije potrebno donositi dokumente) i dovoljno da dođe jedan roditelj/skrbnik bez djeteta.

Za djecu koja će šest godina navršiti do kraja tekuće godine, a nisu školski obveznici roditelj/skrbnik može najkasnije do 31. ožujka tekuće godine podnijeti Upravnom odjelu za povjerene poslove državne uprave zahtjev za uvrštavanje djeteta u popis školskih obveznika (Obrazac 6), preslik osobne iskaznice ili potvrdu o prebivalištu i mišljenje stručnog tima predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta.

Obrazac 6, odnosno zahtjev koji podnose roditelji/skrbnici Upravnom odjelu za povjerene poslove državne uprave, dostupan je na web stranicama Zadarske županije, Upravni odjel za povjerene poslove državne uprave na poveznici - Obrasci, Odsjek za društvene djelatnosti, Pododsjek za obrazovanje, kulturu i sport.

Zahtjevi s pripadajućom dokumentacijom mogu se dostaviti skenirani Odjelu na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., ili na adresu: Zadarska županija, Upravni odjel za povjerene poslove državne uprave u Biogradu na Moru, Kralja Tvrtka 1, 23210 Biograd na Moru.

Upis u I. razred osnovne škole za školsku godinu 2020./2021. obavit će se od 8. do 15. lipnja 2020. godine.