• Osnovna škola Pakoštane - matična škola

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola Drage

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola Vrana

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola "Dr. Blaž Jurišić", Vrgada

Copyright 2021 - Osnovna škola Pakoštane

Učenici 8. a i b razreda sa svojim razrednicama i profesoricom u pratnji, otputovali su u Dubrovnik 16. svibnja, a vratili se 18. svibnja u večernjim satima.

Prvoga dana na putu prema Dubrovniku zaustavili su se u Opuzenu te se vozili riječnim brodicama po Neretvi. Nakon tzv. safarija po Neretvi posjetili su Arboretum Trsteno te krenuli prema Dubrovniku, točnije Mlinima gdje su se smjestili u hotel "Astarea". Nakon večere, posjetili su središte grada Dubrovnika, šetali Stradunom i imali slobodno vrijeme za fotografiranje i druženje.

Drugoga dana posjetili su samostan u sklopu kojega je jedna od najstarijih ljekarnica na svijetu – Ljekarna Male braće (prošle je godine proslavila svojih 7 stoljeća postojanja i danas lijekove proizvodi prema starim franjevačkim recepturama, čuva brojne tajne i privlači milijune turista iz cijelog svijeta), zatim Akvarij, Onofrijevu fontanu, Orlandov stup, katedralu, a sve u pratnji lokalnog vodiča te prošetali zidinama grada.

Nakon ručka vozili su se žičarom do Srđa i uživali u prekrasnom pogledu na Grad. Na povratku u hotel uslijedilo je kupanje u bazenima i moru, večera pa opet večernji obilazak Dubrovnika. U petak ujutro napustili su hotel i krenuli prema Stonu, razgledali solanu i zidine pa nastavili vožnju prema Orebiću odakle su brodićem došli na otok Korčulu tj. grad Korčulu. Uživali su u razgledavanju prekrasnog gradića i nakon ručka, po povratku na kopno, uputili se svojim kućama, gdje su došli u 22:30, umorni, ali ispunjeni i veseli, zadovoljni i zahvalni.

More Joomla Extensions