• Osnovna škola Pakoštane - matična škola

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola Drage

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola Vrana

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola "Dr. Blaž Jurišić", Vrgada

Copyright 2021 - Osnovna škola Pakoštane

„Znanstvena otkrića mijenjaju svijet“ te im je zato posvećen 16. Festival znanosti u okviru kojega je pripremljen bogat i raznovrstan program u 20 hrvatskih gradova. OŠ Pakoštane jedna je od brojnih škola koje sudjeluju u ovoj manifestaciji koja se ove godine obilježava od 16. – 21. travnja.

U našoj je školi održana zanimljiva radionica na temu „Veza znanstvenih otkrića i jezikoslovlja“ namijenjena učenicima koji su uključeni u program izborne nastave njemačkog jezika.

U motivacijskoj radionici koja je obuhvaćala nova saznanja o znanstvenim otkrićima i njihovu vezu s njemačkim govornim područjem, neologizme, kviz znanja, te praktični dio izrade plakata sudjelovali su učenici petih razreda s predmetnom učiteljicom Nadom Nekić. Organizatori aktivnosti su profesori i studenti Odjela za germanistiku sa Sveučilišta u Zadru.

„Poznato je konačno, nepoznato je beskonačno. U intelektualnom pogledu nalazimo se na otočiću usred oceana neobjašnjivosti. Dužnost je svake generacije da moru otme još po koji komadić kopna.“ (T.H. Huxley, 1887.) Nadamo se da su naši učenici kroz sudjelovanje u ovoj aktivnosti došli do novih saznanja i ideja kako jednog dana, ako krenu putem znanosti i otkrića, dati svoj prilog u promijeni svijeta na bolje.

More Joomla Extensions