• Osnovna škola Pakoštane - matična škola

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola Drage

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola Vrana

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola "Dr. Blaž Jurišić", Vrgada

Copyright 2021 - Osnovna škola Pakoštane

Učenici matične i područnih škola OŠ Pakoštane sudjelovali su u humanitarnoj akciji „Slatki korizmeni kutak“.

Humanitarna akcija, pod nazivom „Slatki korizmeni kutak“, se provodi već šestu godinu za redom. Kroz vrijeme korizme djeca sakupljaju slatkiše koji se doniraju Caritasovim kućama za djecu koja žive bez roditelja. Hrvatska pošta preko svoje usluge Hp ekspres besplatno dostavlja pakete na predviđenu adresu. Idejni začetnik i organizator ove humanitarne akcije je vjeroučiteljica Nada Šarlija, zajedno s vjeroučiteljicama i vjeroučiteljima koji su se odazvali projektu i provode ga u svojim školama.

I Osnovna škola Pakoštane, sa svim područnim školama, od samog početka sudjeluje u ovoj humanitarnoj akciji. Drugu godinu za redom pridružuju nam se u ovom slatkom projektu i naša vrtićka i predškolska djeca sa svojim odgajateljicama.

Cilj ove akcije je razveseliti štićenike Caritasovih kuća u Zagrebu (Kuća Ljubavi, Kuća Emaus i Kuća sv. Franje koja prihvaća i brine se za malu djecu i maloljetne majke te djecu osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta).

Oduševljenje i veselje je obostrano. S toliko ljubavi i radosti naši učenici i djeca donose slatkiše, pune kutije, zamišljajući u svojim glavama osmjehe te djece, potiho se nadajući da će jednom imati prilike upoznati bilo koga od njih.

Sveti Pavao nas podučava: „Treba se zauzimati za nemoćne i na pameti imati riječi Gospodina Isusa jer On reče: Blaženije je davati nego primati.“ (Dj 20, 35)

To je najvažnija lekcija života. Učiti se i vježbati u dobroti koja je opipljiva, koja se vidi, u ljubavi, međusobnoj brizi i zajedništvu koje se odgaja i neprestano širi za bolji svijet u nama i okolo nas.

Zar nije to smisao života?!

More Joomla Extensions