• Osnovna škola Pakoštane - matična škola

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola Drage

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola Vrana

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola "Dr. Blaž Jurišić", Vrgada

Copyright 2021 - Osnovna škola Pakoštane

U utorak 6. ožujka 2018. povodom manifestacije Zadar čita u našu su školu stigle volonterke bibliobusne službe Gradske knjižnice Zadar, Tina Mihić i Emilija Pilipović Brković. Za ovogodišnju temu „Ni pisma ni razglednice“ zadarska je knjižnica organizirala radionice za više škola naše županije.

U Pakoštanima su učenici drugih i četvrtog razreda sudjelovali u pričaonici–radionici o pisanju pisama, razglednica i čestitki. Pokazali su zanimanje za priču o Mici Poštarici te za savladavanje vještine pisanja i adresiranja tiskanih izvora komunikacije. Radionica se održala u terminu stajanja bibliobusa pokraj škole.

Povodom otvorenja bibliobusnog stajališta u Dragama u četvrtak 15. ožujka 2018. ista se ponovila za učenike 1. i 3. razreda. Oni su također pokazali iznimnu radoznalost i aktivnost kao i učiteljice koje su se, zajedno sa roditeljima, angažirale u dovođenju bibliobusa u njihovo mjesto.

Toga su dana i sami djelatnici Gradske knjižnice bili iznenađeni interesom mještana Draga, roditelja i djece za upis u bibliobus. To najjužnije mjesto naše županije tako je dobilo priliku korištenja usluga zadarske knjižnice svaki drugi četvrtak. Kako je stajalište bibliobusa u dvorištu škole učenici su, gledajući ga kroz prozor učionice, jedva dočekali ulazak u tu zanimljivu knjižnicu na kotačima.

Veselo je bilo i u uvodnom dijelu pričaonice kada je volonterka Emilija pitala učenike „što je to bibliobus?“ - na što je netko od učenika simpatično i točno rekao „da ima Bibliju“.

Interes za ponovljenim gostovanjem iskazale su i učiteljice suprotne smjene. Nadamo se da će ovo stajalište opravdati svoje postojanje tijekom nastavne godine kao i preko ljeta, kada se broj stanovnika Draga dvostruko uveća.

More Joomla Extensions