• Osnovna škola Pakoštane - matična škola

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola Drage

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola Vrana

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola "Dr. Blaž Jurišić", Vrgada

Copyright 2021 - Osnovna škola Pakoštane

Učenici 1. razreda PŠ Drage sudjelovali su na edukativno likovnom natječaju Ministarstva zaštite okoliša i energetike za učenike nižih razreda osnovnih škola na temu zaštite ozonskog sloja.

Prije nego što su došli do ideje kako prikazati očuvanje ozona pogledali su edukativni crtani film o ozonskom omotaču a nakon toga predlagali su kako to prikazati. Više ideja spojili su u jednu i napravili plakat ozonski čuvari. Učenici su bili zadovoljni svojim radom i dobili pohvalnicu za sudjelovanje.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike svake godine 16. rujna obilježava Međunarodni dan zaštite ozonskog sloja, a s ciljem podizanja svijesti o važnosti očuvanja ozonskog sloja ove godine je organizirao i dodatnu aktivnost u vidu likovnog natječaja. Cilj edukativno likovnog natječaja je edukacija djece o važnosti provedbe Montrealskog protokola o tvarima koje oštećuju ozonski sloj.

Montrealski protokol najbolji je primjer kako se zajedničkom globalnom akcijom mogu ispraviti posljedice negativnog ljudskog utjecaja na okoliš. Ukidanjem proizvodnje i potrošnje štetnih tvari ne samo da je zaustavljeno daljnje oštećivanje ozonskog sloja, nego se on oporavlja. Prema izvješću UN-a predviđa se da će se ozonski sloj oporaviti do 2050. godine.

More Joomla Extensions