• Osnovna škola Pakoštane - matična škola

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola Drage

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola Vrana

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola "Dr. Blaž Jurišić", Vrgada

Copyright 2023 - Osnovna škola Pakoštane

U petak, 25. listopada učenici petih razreda bili su na terenskoj nastavi u Supetru na otoku Braču i u Splitu. Voditelji terenske nastave bili su učitelji Povijesti, Matematike i Hrvatskoga jezika.

Prva stanica bila je Trajektna luka u Splitu odakle smo trajektom isplovili za Supetar na otoku Braču. U Supetru smo posjetili Galeriju Ivana Rendića i knjižnicu koje nam je pokazala nasmijana i ljubazna voditeljica galerije i knjižnice. Nakon što smo dobili osnovne informacije išli smo u obilazak crkve Navještenja Marijina. Trajektom smo se vratili u Split gdje smo za cilj imali palaču i podrume rimskog cara Dioklecijana koji je u palači boravio nakon povlačenja s prijestolja do smrti. U kompleksu palače, na Peristilu posjetili smo i splitsku katedralu posvećenu Uznesenju Blažene Djevice Marije, a u narodu poznatu kao Katedrala sv. Dujma.
Na zadovoljstvo, i učenika i učitelja terenskom nastavom u Supetar i Split ispunjeni su svi odgojno - obrazovni ciljevi i ishodi, s naglaskom na stvaranje kvalitetnih odnosa unutar odgojno - obrazovne skupine.

More Joomla Extensions