• Osnovna škola Pakoštane - matična škola

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola Drage

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola Vrana

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola "Dr. Blaž Jurišić", Vrgada

Copyright 2022 - Osnovna škola Pakoštane

Tema izvanučioničke nastave za učenike četvrtih razreda bila je učenje o Vranskom jezeru kao zaštićenom području u Republici Hrvatskoj, s naglaskom na tipu staništa vlažnih livada. Izvanučioničku je nastavu organizirala i uspješno provela Udruga Biom u suradnji s Javnom ustanovom Park prirode Vransko Jezero.

Nastava se održala na dvije lokacije unutar Parka prirode Vransko jezero: Kamenjak i Crkvine. Cilj prvog dijela izvanučioničke nastave, posjeta Kamenjaku, bio je predstavljanje važnosti Vranskog jezera i učenje o pojmovima poput zaštićenog područja i različitih vrsta staništa. Posjet Kamenjaku bila je prilika da se na samoj lokaciji predstavi Vransko jezero, dočara njegova posebnost, veličina i jedinstven geografski položaj.
Drugi dio nastave, posjet vlažnoj livadi na Crkvinama, imao je cilj stvoriti znanje o specifičnoj vrsti staništa prisutnoj na jezeru – vlažnoj livadi. Uz upoznavanje elemenata livada, za učenike se održala i praktična radionica potrage za sadnicama i njihovim presađivanjem, kroz koju su usvojila početna znanja o biljkama i njihovim ulogama u ekosustavu.

More Joomla Extensions