• Osnovna škola Pakoštane - matična škola

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola Drage

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola Vrana

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola "Dr. Blaž Jurišić", Vrgada

Copyright 2021 - Osnovna škola Pakoštane

U organizaciji Hrvatskog matematičkog društva, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, pod vodstvom učiteljice Marike Mrvičić Vasiljevski u našoj školi se  6. prosinca održala Večer matematike. U ovom projektu sudjeluju brojne škole diljem Hrvatske a ostvaruje se kroz interaktivne radionice gdje sudionici preko raznih igrica, mozgalica i zadataka otkrivaju često zaboravljenu zabavnu stranu matematike.

Mi smo svoju prvu Večer matematike obilježili u igri, zabavi i darivanju. Odaziv je bio velik, čak 230 sudionika veselo je kročilo stazom bombona, igralo čovječe ne ljuti se, domino, sudoku pa žetonima, kockicama, kartama i slikicama slagali matematičku priču, otkrivali stazu djeda mraza, okušali se u geometrijskim vratolomijama...

Na kraju večeri tražila se još koja minuta više, da se odigra još neka igra jer u zabavi vrijeme leti.

Večer smo zaključili simboličkim slatkim poklonom za svakog učenika a oni sretniji bili su nagrađeni poklon vrećicom Školske knjige.

Nadamo se da će se svi naši učenici, roditelji, volonteri i učitelji koji su se družili s nama s osmjehom na licu sjećati prve a s radošću iščekivati sljedeću Večer matematike.

More Joomla Extensions