• Osnovna škola Pakoštane - matična škola

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola Drage

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola Vrana

  • Osnovna škola Pakoštane - Područna škola "Dr. Blaž Jurišić", Vrgada

Copyright 2022 - Osnovna škola Pakoštane

U petak, 19. listopada učenici 5. a i b razreda uz mentorstvo predmetnih učiteljica Nataše Budiša i Nade Nekić nastupili su u programu svečanog otvorenja 26. znanstveno-stručnog skupa profesora njemačkog jezika koji se ove godine održao u Vodicama u hotelu Imperial Park, a trajao je do 21. listopada.

Učenici su nastupili pjesmom „Flinkoslied“ na njemačkom jeziku i maskotom njemačkog jezika Flinkom. Svojim su nastupom i pjesmom razveselili mnoge sudionike i uzvanike svečanog otvorenja te na taj način uspješno predstavili svoju školu i mjesto.

Stručni skup već niz godina organizira KDV- Društvo učitelja i profesora njemačkog jezika u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, Goethe Institutom i Austrijskim kulturnim forumom. Tema ovogodišnjeg skupa bila je: Nastavnici od predškolske do visokoškolske razine kao ključan čimbenik uspješne nastave njemačkog jezika.

Znanstvena istraživanja kao i nastavna praksa govore u prilogu činjenici da je zadovoljan i kompetentan nastavnik ključ nastavnog procesa. Suvremeni nastavni materijali nisu dostatni, ako nastavnik nema potrebne metodičko-didaktičke i komunikacijske kompetencije za uspješnu koordinaciju nastavnog procesa. Stoga su osnovne teme ovogodišnjeg skupa: temeljne odrednice preddiplomskog, diplomskog i cjeloživotnog obrazovanja nastavnika, motivacija i zadovoljstvo nastavnika, jačanje jezičnih kompetencija nastavnika, komunikacijske kompetencije u nastavi te upravljanje razrednim ozračjem i rješavanje konflikata.

U zanimljivim radionicama učitelji su se pozabavili pitanjima uspješnog poučavanja/učenja njemačkog jezika. Predstavljanje pozitivnih iskustava (projekti, aktivnosti promoviranja njemačkog jezika, mogućnosti stručnog usavršavanja, međunarodna i međuinstitucionalna suradnja, dodatni nastavni materijali i sl.) ove je godine bilo moguće u sklopu „izložbe primjera dobre prakse“ (Markt der Möglichkeiten).